2017 Tercihleri Ne Zaman Başlıyor?

2017- 201 Eğitim ve Öğretim yılı sonrasında üniversite tercih zamanları en fazla merak edilen konular arasında yer almaya başladı. LYS sınavının da sona ermesinin ardından tüm öğrencileri bir tercih telaşı sardı. Üniversiteli olmak isteyen öğrenciler için tercihler konusunda en doğru bilgi ÖSYM’nin resmi sitesinde yer almaktadır. ÖSYM tarafından adaylara bu adresten tercih zaman dilimleri ve tercih programları açık ve net bir şekilde verilmektedir. ayrıca sürekli güncellenen bilgiler için internet adresinden sık sık kontrol yapmak sizin için oldukça gerekli bilgilere hemen başvurmanızı sağlayacaktır. Bu bakımdan adresi sık sık kontrol etmeniz lehinize bir durum da oluşturacaktır.

Adaylar tercih yapmak için pratik bir şekilde işlem yapacaktır. İnternet üzerinden de yapılan tercih işlemleri için sadece TC kimlik numaraları ve şifreleri yeterli olmaktadır.  Üniversite adaylarının tercih işlemleri ÖSYM tarafından yapılacak duyuru ile başlayacaktır. Bu duyuru sonrasında gerekli bilgiler ÖSYM resmi adresinden girilerek 2017 tercihleri yapılacaktır. Adaylar tercih için http://www.osym.gov.tr adresinden farklı olarak https://ais.osym.gov.tr adresinden tercih yapacaktır. İnternet üzerinden bu bilgiler ile yapılacak olan tercih işlemi sonrasında normal tercih merkezlerinden işlem yapılmayacaktır. Ayrıca ÖSYM’ye posta yolu ile gönderilen ya da elden verilen tercih listeleri de geçerli olmayacaktır. Tercih işlemleri yine ÖSYM tarafından bildirilen tarihte son bulacaktır.

Öğrenciler tercih yaparken üniversite taban puanlarının ve yerleştirme puanlarının üzerinden hareket edecektir. Bu puan ve listelere yine ÖSYM resmi sayfasından ulaşabilen öğrenciler bu bilgiler ışığında tercih işlemlerini tamamlayacaktır. İnternet üzerinden yapılan ve sonucu açıklanan tercih işlemlerine sitenin resmi sonuç sayfasından ulaşılacaktır. Bunun için de yine ÖSYM resmi duyurularını takip etmek ve bu duyurular içinde yer alan sonuç açıklama tarihine dikkat etmek gerekmektedir. Yapılan tercihen sonra bu dönem içinde üniversiteye giriş için hak kazanan öğrenciler Ağustos ayında kayıt işlemlerine başlayacaktır.  Bu tarihten sonra gerekli işlemlerin öğrenciler tarafından yerine getirilmesi ile gerekli işlemler tamamlanacak ve öğrenciler üniversite hayatına adım atacaktır. Üniversite döneminde yapılacak işlemler için ÖSYM resmi sitesi sürekli takip edilmeldir.

2017 Tercihleri Ne Zaman Başlıyor?
Lütfen Yazımızı Değerlendiriniz...

Henüz yorum yapılmamış.