Almanca Öğretmenliği Nedir?

Almanca öğretmenliği bölümü okumak isteyenlerin hafıza belleği güçlü ve sözel yeteneği çok iyi olması, yabancı dil öğrenmek için istekli olması, edebiyatla alakalı ve bu alanlarda başarı yeteneği olması gerekmektedir. Düşündüklerini diğer kişilere en etkili bir şekilde aktarabilmeli, başkaları ile çok iyi iletişim kurabilmeli, etkili bir öğrenme ortamı sağlayabilmeli, kişi kendisini ve eğitim vereceği kişileri geliştirme çabasında olmaları Almanca Öğretmenliği bölümünde aranan en önemli özellikleridir.

Almanca Öğretmenliği Bölümünün Amacı

Ortaöğretim kurumlarına Almancayı en iyi şekilde öğretmek ve bu kurumlara Almanca öğretmeni yetiştirmek Almanca Öğretmenliği Bölümünün amacıdır. Bu bölümde Almanca dil bilgisi, Almanca – Türkçe çevirisi, okuma becerileri ve Alman edebiyatı gibi dersler okutulmaktadır.

Almanca Öğretmenliği Bölümü için gerekli nitelikler Nelerdir?

Almanca öğretmeni olabilmek için akılı bir dil ve sabır gerekmektedir. Öğretmenliğin zor olmasından dolayı öğrencilere bildiklerinizi anlatabilme ve dersi sevdirebilme yeteneğinizin olması gerekmektedir.

Almanca öğretmeni olabilmek için ÖSS sınavından Dil-1 puan türünden ortalama olarak 225 puan kadar almanız yeterli olacaktır.

Almanca Öğretmenliği Bölümü Dersleri Nelerdir?

Derslerin temelinde Almanca dilbilgisi, Sözlü iletişim, okuma becerileri ve eğitim becerileri gibi öğrenci eğitimi üzerine dersler almaktasınız. Bu derslere ek olarak öğrenci psikolojisi için psikoloji dersleri ve seçmeli dersler yer almaktadır.

Aşağıdaki resimden ilk yıl derslerini inceleyebilirsiniz.

Almanca Öğretmenliği Bölümü İş Olanakları Nelerdir?

Almanca öğretmeni olan kişiler özel ve devlet okullarında öğretmenlik yapabilirler. Öğretmenlik mesleği dışında yapılabilecek meslekler;

Özel şirketlerde tercüman işi yapabilirsiniz.

Şirketlerde ihracat departmanında çalışabilirsiniz.

Web sitelerinde çevirmen olarak görev alabilirsiniz.

Dış işlerinde diplomat görevinde alabilirsiniz.

Özellikle futbol takımlarındaki yabancı futbolcular için tercüman olabilirsiniz.

Almanca Öğretmenliği Bölümü Maaşları

Öğretmenlik maaşları ortalama 2500 300 lira arasında değişmektedir. Çevirmenlik ve özel şirketlerde ise 300 500 arası bir maaş almanız mümkündür. Tüm bunların dışında ek iş olarak web sitelerinde makale yazarlığı veya çevirmenlik işi yaparak aylık ortalama 1000 2000tl gibi bir ek gelir elde edebilirsiniz.

5 (100%) 1 vote

1. Erhan dedi ki:

Merhabalar, yabancı dil artık lüks olmaktan çoktan çıktı ve çok önemli bir ihtiyaç haline geldi. hepimizin en az bir yabancı dil öğrenmesi gerekiyor.