Web sitemize hoşgeldiniz, 16 Ağustos 2017

Aşçılık Bölümü

Aşçılık Bölümü

Aşçılık Bölümü Nedir?

Mutfak sanatlarına karşı ilgi duyanlar tarafından tercih edilen bu bölüm sayesinde genel mutfak uygulamaları ve geçmiş çağların mutfak kültürleri öğrenilmektedir. Aşçılık bölümü içinde kullanılan laboratuvar karşımıza mutfak olarak çıkmaktadır. birinci sınıf sonunda bölüm öğrencileri zorunlu olarak staj yapmaktadır. Bu bölümden mezun olanlar istedikleri takdirde bölümü 4 yıllık olarak tamamlamaktadır.

Aşçılık Bölümü Programının Amacı Nedir?

Açılık bölümü özellikle turizm ile beraber damak tadının yanı sıra yemeklerin sunumunu da kapsayan bir bölüm olarak karşımıza çıkmaktadır. Aşçılık bölümü mezunları mezuniyet sonrasında yemek lezzetleri ve yemek tarifleri dışında bir yemeğin sunumu konusunda da gerekli bilgi ve donanıma tam sahip olarak bölümü bitirmektedir.

Aşçılık Bölümü Gerekli Nitelikler Nelerdir?

İş imkanı bakımından farklı yörelerde değişik imkanı bulunan aşçılık bölümü karşımıza turistik bölgelerde çok daha fazla şekilde iş imkanı ile çıkmaktadır. oteller ya da restoranlar bu konuda en fazla iş imkanının bulunduğu bölümdür. Konuya ilgi duyanların daha başarılı oldukları e büyük bir zevk ile okudukları bölüm sayesinde ciddi kazanç kapıları da uzun süreli deneyim sonunda açılmaktadır.

Aşçılık Bölümü
Lütfen Yazımızı Değerlendiriniz...

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz