Endüstri Ürünleri Tasarımı Hakkında Geniş Bilgi

Endüstri Ürünleri Tasarımı Nedir?

Diğer bir adıyla endüstriyel tasarım; üreticinin şartlarını göz önünde bulundurarak tüketici ihtiyaçlarını ve istekleri karşısında, bununla beraber yaratıcılık, ergonomi, teknik, işlevsellik, estetik özellikler, malzeme seçimi, üretim teknikleri ve maliyeti ürünün satış alanları gibi kriterleri düşünülerek ürünlerin tasarlanma işlerine endüstri ürünleri tasarımı denir. Sanayi devrimiyle endüstri ürünleri tasarımı kavramı endüstriyel tasarım olarak kullanılmıştır. Bu nedenle seri üretim ürünlerinin tasarımı günümüzde yaygın olarak ifade etmekte kullanılmaktadır.

Endüstri Ürünleri Tasarımının Amacı

Endüstride üretilmesi planlanan herhangi bir ürünün şeklinin nasıl olması, nasıl bir malzemeden ne kadar bir zaman aralıkları içinde üretileceğinin kullanışlılık ve estetik gibi yanlarını göz önünde bulundurarak belirlenen hususlar ile  ilgili eğitim endüstri ürünleri tasarımının amacıdır.

Endüstri Ürünleri Bölümü için gerekli nitelikler Nelerdir?

Endüstri Ürünleri Tasarımı bölümü kazanmak ve bölümde başarılı olmak isteyen arkadaşlarımızın öncelikle lise temel dersleri olan Edebiyat, Matematik, Fizik ve Kimya derslerinde başarılı olmanız gerekmektedir. Bölümün en önemli işlevlerinde olan “tasarım ve estetik” kabiliyetinizin oldukça gelişmiş olması gerekmektedir. Tasarladığınız tüm ürünlerin kişiler tarafından beğeni kazanması gerekmektedir. Bölümü yeniliği seven ve kendi tasarımlarını insanların kullandığında mutluluk duyan kişilerin bu bölümü okuması gerektiğini düşünüyorum.

Teknik olarak bölümü kazanmak için MF-4 puan türünden ortalama olarak 300 puan almanız gerekmektedir. Bu puan Gazi üniversitesi baz alınarak söylenmiş olup farklılık göstermektedir.

Endüstri Ürünleri Tasarımı maaşları

Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü Dersleri Nelerdir?

Endüstri Ürünleri Tasarımı dersleri genel olarak tasarıma dayanmaktadır. Tasarım olarak genelde solidworks gibi programlar kullanılmaktadır. Diğer pragraflarda bahsettiğim gibi temel lise dersleri olan matematik fizik geometri gibi derslerin yanında Atatürk İnkilapları, Edebiyat ve teknik resimler dersleri yer almaktadır.

Aşağıdaki resimde bir üniversiteye ait ilk yıl Endüstri Ürünleri Tasarımı dersleri yer almaktadır. Detaylı olarak inceleyebilirsiniz.

Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü İş Alanları

Kpss sınavı ile devlet kurumlarında iş bulma imkanı yanında özel sektörlerde tasarımcı olarak veya ar-ge bölümlerinde iş bulmakta zorlanmayacaksınız.

Endüstri Ürünleri Tasarımı dersleri  Maaşları

Devlet kurumlarında normal devlet memuru maaşı alırsınız ama özel sektörde ise çok ciddi paralar kazanabilirsiniz. Özellikle yapmış olduğunuz tasarımın tutulması durumunda satış yüzdesi olarak alacağınız paralar sizlere son model araba almaya veya villa alamaya yeter.

Endüstri Ürünleri Tasarımı Hakkında Geniş Bilgi
5 (100%) 2 votes

1. Buse dedi ki:

tam bana göre bir meslek gibi duruyor parasıda iyiymiş bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim